Környezetvédelmi Kft.

Technológiakorszerűsítés a Farjan kft.-nél

 FARJAN Környezetvédelmi, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft

 Technológiakorszerűsítés a Farjan kft.-nél

 támogatás összege: 9 312 450 Ft

 támogatás mértéke (%-ban): 70%

A projekt keretében beszerzett drónhajóval jelentősen javult a munkavégzés pontossága, csökkent az időigénye és kiváltható lett a drága, külsős földmérő alvállalkozó. A korábbi becsléssel történt felmérések nem voltak elég egzaktak és a BAT (Best Avaiable Technology) előírásaihoz sem voltak elégségesek.

Egyre több megbízás érkezik felszámolások környezetvédelmi kárbecslésével kapcsolatban, így a drónhajó használatával a zagytározók, iszaptárolók felmérése is költséghatékonnyá vált a körülményes felmérésekhez képest, ami pontszerű volta miatt bizonytalansági faktorral volt csaklehetséges. Az új technológia a környezetvédelem hatékonysága szempontjából is előrelépést jelent, nem beszélve az élőmunka kiváltásáról, azaz a hozzáadott érték növeléséről.

A drónnak köszönhetően nem csupán a saját tevékenység lett komplexebb, hanem lehetővé vált alvállalkozóként ilyen felmérő munkákat igénylő nagyobb projekteknél bedolgozni. A bértámogatással javult a pályázó versenyképessége és a dolgozók lojalitása.

projekt tervezett befejezési dátuma:2022.11.30. A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.9-20-2021-05991